Pasar Borong Selayang

I celebrated the raise by sponsoring the fish for our household. Yey.

selayang

The front way was super crowded with lorries. It was 2am in the morning.

selayang1

Pretty much like the Low Yatt of fish market – stuff caught up with ‘net’ instead of ‘internet’. The web ways were wet and congested. Water splashes to you like pop-ups and spams, uncontrolled, and you had to wear them rubber boots.

selayang2

I learned that even a dead fish is deadly. Sustaining a 2-inch cut on my right arm, most likely due to the sea creatures’ sharp fins or the tails while carrying them on my shoulder, I kept on going although blood was dripping down my arm. I thought it was the fish’s blood. Much later, I stuck some ice on the wound to freeze it.

We reached home around 3.30Am, dead tired. It was an OK trip, not excellent, because we couldn’t find the Tuna ‘Aya’ (I forgot which kind).

About these ads

114 thoughts on “Pasar Borong Selayang

  1. tolong lah percepatkan proses pengubahsuaian jalan di pasar borong lama.
    kemerosotan jualan amat kami rasai, terutama bagi peserta di pasar tani borong selayang.

  2. ADAKAN BANYAK TEMPAT LETAK KERETA DEKAT PASAR BORONG SELAYANG SUPAYA INI DAPAT MENGELAKKAN KENDERAAN MOTOR INI DIHENTIKAN DITEPI JALAN YANG MUNGKIN AKAN MENYEBABKAN BAHAYA DAN KESUSAHAN TAK BERPATUTAN KEPADA PENGGUNA PENGGUNA JALAN YANG LAIN ATAU KEPADA LALU LINTAS

  3. akum en ahmad zidni mat, bagaimana nak menghubungi en tentang pasaran pasar borong selayang. kami ingin meminta pendapat dan cadangan serta informasi bg kami memulakan perniagaan sendiri. sila emailkan kpd kami contact no hp en utk kami hubungi. jasa baik en amat kami hargai. terima kasih.

    waalaykumussalam. saya tidak terlibat dengan pasar borong selayang secara terus. minta maaf.

  4. saya penternak ikan keli n talapia merah. bleh saya tau camne proses nak jadi suplier kat pasarborong ne??

    saya pun tak tahu. untung byk ke berniaga ikan skarang ni? brape margin?

  5. assalamualaikum
    Kepada siapa inginkan stok ikan keli untuk bulan ramadhan secara borong boleh contact saya di 012-6185405 area perak.

    berapa harga?

  6. salam.En Zidni, saya hidayah pelajar dari Universiti Malaya. Saya merupakan pelajar tahun akhir dan sekarang sedang menjalankan kajian untuk latihan ilmiah saya. saya telah memilih pasar borong Selayang sebagai tempat kajian saya. saya ingin tahu, adakah sebarang perubahan harga ikan dan kuantiti pelanggan selepas kenaikan harga minyak?saya sedang melakukan kajian berkenaan impak kenaikan harga minyak ke atas pola perbelanjaan lauk. Adakah encik sudi membantu saya? sebarang maklum balas bolehlan di emelkan kepada saya. Terima kasih.

    Jurusan apa? Saya rasa, cara terbaik ialah pengumpulan maklumat harga dari semasa ke semasa di pasar borong itu sendiri.

  7. salam. hai . saya sudah pergi ke pasar hari rabu lepas. Tapi, kebanyakan peniaga berbangsa asing. Saya khuatir mereka tidak akan memberi kerjasama. Tapi saya akan cuba, hopefully ok.Tapi, jika en Zidni dapat memberi sebarang maklumat tentang harga ikan terkini , ianya sangat membantu saya.Terima kasih kerana sudi reply msj saya…

    sama2. dulu banyak kali ke pasar borong. kini, tidak lagi. muga berjaya.

  8. berapa harga sekilo bagi cilipadi..?
    saya berniaga di pasar tani..
    ada pembekal yang membekalkan cilipadi tolong reply..
    terima kasih…

    hm, tak pasti la harganya. kat bangi pasar tani tu hari rabu.

  9. sesiapa yang memborong cawan,pinggan,magkuk,sudu,jug,atau apa-apa saja yang berkaitan dengan barang dapur tolong sms atau hubungi saya di talian bawah.

    fendi=012 310 1989
    wan =016 680 9000

    chewah. maju business nampak.

  10. saya bapak SAIFUL ATHAR ekportir ikan frozen dari indonesia , segala jenis ikan , kepada pengelola pasar borong slangor siapa yang berminat import ikan dari indonesia sila hubungi saya di hp +6281332202291 atau 0166057455, atau email de_paciro@yahoo.com

  11. saya amizi penjual petai dan ikan haruan kering dari bukit kayu hitam.teringin gak nak jual sebelah selatan.stok banyak.bertan-tan bleh support punya.ikut modal la.hubungi saya mizi 013-4049597 @ email mr.amizi@yahoo.com harga jangan risau.3x lebih murah dari tempat anda.without transpot cost

  12. saya ada cili padi yang akan dipungut lebih kurang 15hb .ogos ini, dijangka hasil sebayak 10 tan seminggu dapat dihasilkan dari 220,000 pokok. kepada sesiapa yang memerlukan bolehlah menghubungi saya email allirahim098@gmail.com Tq…

  13. saya pembekal ikan basah dan pergusaha vessel dari kuala kedah,siapa2 berminat nak beli ikan terus dari bot2 saya dan berurusan niaga ikan basah call office saya 04-7623895 Data fish zamidi sdn.bhd.

  14. sy membekalkan sayur bendi dan terung.. jika berminat boleh menghubungi sy di tali 0129076669.
    harga terus dari ladang. boleh membekal sehingga 5 6 tan seminggu.

  15. kepada pembeli ikan patin… saya masih ada stok patin. harga RM10.70 sekilo, masih boleh dirunding. lokasi ternakan di sungai perak… berminat hubungi wan di talian 03 61366097.. (office hour)

  16. saya menjual ikan kaski yang mempunyai permintaan tinggi di kalangan pekerja asing terutamanya bangladesh..
    sesiapa yang biasa membekalkan ikan kepada pekerja ini mesti tahu akan ikan ini..
    dedatangkan dalam packing 500 gram
    harga sekilo rm 10.00
    berminat
    call / sms 012 514 5153

  17. haruan segar untuk dijual…stok banyak…harga sekilo rm16…lokasi di sg besar-sabak bernam.. penghantaran percuma utk sekitar petaling jaya dan kuala lumpur…

  18. Saya adalah pembekal , ikan talapia merah sangkar dalam air tasik, ikan yang tak sentuh tanah atau berbau tanah,
    saya ada 5 ton Grade C yang diatas 275 gram untuk di jual harga rm 4.50 satu kilo
    2 ton grade B 450 gram ke atas untuk 5.50 rm satu kilo
    dan Grade A 750 gram untuk rm 6 satu kilo ada 1 ton.
    hubungi Rashid 0172801224

  19. Kepada sesiapa yang mempunyai ladang cili merah – cili kulai / 469..yang telah harvest dan mencari pemborong…Boleh lah hubungi saya…Saya ingin membeli tiap2 hari antara 100 hingga 200 kg sehari. Call me Din 019-3216159.

  20. ada sesiapa yg berminat tuk memborong ikan dari sabah?terutamanya ikan tamban beku(sardin).boleh di proses tuk d jdikan product bebola ikan,lekor,prduct makanan kucing,anjing dan macam2 lg..hubungi saya 0128158862 din from tawau sabah..or email agrodinza_81@yahoo.com..kami mempunyai 2 buah kapal tunda ikan di perairan tawau sabah.

    • rebung madu boleh ke….saya ada dalam 100rumpun …tengah keluar hasil ni..tak pasarkan lagi …kalau dapat borong boleh hubungi saya 0126438302.. ada juga daun serai wangi kering dan serai wangi…

  21. I need a supply of nutmegs ,cloves ,pepper,and other spices ,if you are the supplier quantities of spices you can email to me ,my email:cuki168@163.com

  22. Salam, saya ada lot lot perniagaan untuk di sewa kepada penjual ikan dan sayur di Senawang Negeri Sembilan dan Segamat Johor. Harga-harga lot boleh di-nego. Pasar dalam keadaan cantik dan baru, di milik oleh syarikat persendirian. jikalau berminat boleh la telefon saya di 0193355640, nama saya Aldan. Terime kasih.

  23. saya ada membekal ternakan ikan patin n talapia dalam sangkar..lokasi ternakan ialah d temerloh sg pahang..harga borong ialah rm 11.harga blh d runding..bergantung kpd kuantiti tempahan..blh jgk melawat tempat ternakan..emel saya d alamat mohd_hafizi1894@yahoo.com

  24. Hello there, I found your blog via Google whilst searching
    for a comparable matter, your website got here up, it
    appears to be like good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

    I am not sure the place you are getting your information, but good topic.
    I needs to spend a while learning much more or understanding more.
    Thank you for fantastic information I was looking for
    this info for my mission.

  25. we are fresh chili sauce manufacturing base in rawang , we need chili padi and fresh chili without stem to produce our fresh chili sauce , per month we need about 2 tons for both , any supplier or farmer who can supply chili to us , please contact us at 0192369530 jimmy soh

  26. saya membekal semua jenis sayur2 dari ladang seperti bendi,terong panjang,cili,peria ,sayur comeran highland and etc untuk keterangan lanjut sila call saya di talian 0166843597 tq

  27. Aduh, sejak bila Zidni jadi host aktiviti jual beli di Pasar Borong Selayang ni? Tergelak sampai keluar air mata, saya membaca semua komen-komen di atas. Kalu jadi agen jual Mac tu boleh percaya lagi. He he he. LOL. LOL. LOL. LLLLOOOOOLLLLLL.

  28. salam, saya pembekal REBUN MADU. kepada pemborong yang ingin mendapatkan bekalan REBUN MADU boleh lah hubungi saya MAT 0132345217 dan MAZIAH 0199403620..harga RM5 sekilo dan boleh di runding lagi…

  29. saya pembekal ikan air tawar seperti tilapia merah,lampam,jelawat kalau2 peniaga dia pasar borong selayang perlukan bekalan boleh hubungi saya di 0147349491 (hafizi) harga kita boleh bincang sampai jadi.. ikan yang kami hantar di yakin fresh kepada tuan
    terima kasih

  30. Thanks , I’ve just been searching for information about this subject for a long time and yours is the greatest I have came upon till now. However, what concerning the conclusion? Are you sure concerning the source?

  31. I do accept as true with all of the ideas you have offered
    in your post. They’re very convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are very brief for novices. May you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

  32. I write a leave a response whenever I appreciate
    a post on a site or if I have something to valuable
    to contribute to the conversation. It is triggered by the
    sincerness displayed in the article I browsed. And on this article Pasar Borong
    Selayang | Ahmad Zidni Mat. I was excited enough to drop a thought ;) I actually do have some questions for you
    if it’s okay. Is it simply me or do some of these remarks look like they are left by brain dead folks? :-P And, if you are writing on other online sites, I’d like to keep up with you.

    Could you list every one of your communal sites like your
    Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

  33. Kami pemborong ikan segar terus dari jeti Endau,Mersing.Kepada mana-mana pihak yang berminat untuk berurusniaga dengan kami amat dialu-alukan….kepada yang berminat boleh hubungi saya di no.hp:019-786-3647….anda boleh datang ke premis cold room strorage kami di Batu Pahat,Johor….salam niaga dari saya Mus Ikan Endau.

    • Saya nak start tanam cili di rawang. Saya cari siapa boleh tolong jual untuk saya. Hasil akan start keluar bulan jun 2014. Saya nak tanam 3000 pokok. Harga cili ikut harga ladang. Siapa minat sila email saya contact detail. Jsm-2012@live.com
      Thank you

  34. Hi encik. Saya adalah pelajar tahun akhir dan mencari ikan patin dan tilapia yang hidup umtuk penyelidikan saya. Saya ingin bertanya adakah ikan tersebut jual di pasar tersebut? Sangat susah untuk saya mencaru ikan patin yang hidup. Kalau encik tahu dimana boleh saya membeli tolong bagitau. terima kasih..

  35. Saya ingin memborong cili kulai sebanyak 1 tan seminggu.Gred A RM4.00 Dan Gred B RM3.00.

    Sekiranya ada boleh hubungi sy di 0172808902 Wasep atau call.

    Sekitar kawasan:

    Hulu Langat
    Kajang
    Ampang
    Kuala Lumpur
    Klang
    Seremban
    Rawang
    Sungai Buloh
    Melaka

    dan kawasan berhampiran.Luar dari Lembah Klang,Minimum perlu ada 200kg.

    Terima Kasih…

  36. sy perlukan stok pisang abu,pisang nangka..utk jualan pisang goreng..
    berapa hrga 1kg sekarang di sekitar pasar borong lembah klang tu?
    pembekal.bole call sy 0193653920 tqvm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s